Новости семинарской жизни

19.01.2017. В праздник Богоявления епископ Шумский Серафим совершил праздничное богослужение и великое освящение воды

15.01.2017. Почаевская духовная семинария поздравила ректора с днем небесного покровителя

14.01.2017. На свято Обрізання Господнє єпископ Серафім взяв участь у богослужінні в Почаївській лаврі

10.01.2017. Соборна літургія в кафедральному соборі м. Тернополя

07.01.2017. Рождественское богослужение в семинарии

02.01.2017. В день памяти преподобного Амфилохия состоялся ежегодный съезд молодежи

01.01.2017. Почаевская семинария отпраздновала день памяти преп. Амфилохия Почаевского

26.10.2016. Преподаватели и студенты семинарии приняли участие в конференции: «Духовное и светское образование»

23.10.2016. В Почаївській семінарії звершили пам'ять Собору Волинським святим

21.10.2016. В Почаевской семинарии состоялась встреча с cхиархимандритом Гавриилом (Бунге)

Шолота Iгор

Проповідь на тему: «Справжня любов до ближнього»

Во ім’я Отця і Сина і Святого Духа!

 «Возлюби ближнього свого, як самого себе» - такими словами Священного Писання Господь показує нам велику християнську чесноту – любов до ближнього. Виконуючи її християни все ближче і ближче наближають себе до совершенства і святості. Саме в любові до Бога і ближнього і заключається ціль життя кожного християнина.

 Господь наш Іісус Христос Сам показав нам приклад безмежної любові до людини. Спаситель прийшов на землю заради нас, постраждав заради нас, і воскрес заради нас. Господь за повідував нам: «Возлюбіть один одного так, як Я возлюбив вас». З цих слів Спасителя ми бачимо, що християни повинні любити один одного найвищою жертвенною любов`ю. Св. Ап. Іоанн Богослов у своєму посланні так само призиває нас до любові, він говорить, що любов до Бога виражається у любові до ближнього, що неможливо одночасно любити Бога і ненавидіти свого брата. Він називає ненависть до ближнього тьмою, і тому неможливо, щоб у людині одночасно було світло – тобто любов до Бога, і темрява – тобто ненависть до людини.

 Браття і сестри, якщо у нас не буде любові, у що тоді перетвориться наш світ? Навколо буде суцільна духовна темрява, ненависть і злоба, в яких люди просто пропадуть. Нажаль сучасна людина з кожним днем все ближче і ближче до цього йде, з кожним днем люди все більше забувають про Бога, про любов, і піддаються злу. І от наше завдання – зберегти цю велику чесноту, і не просто зберегти, а жити нею. Ми повинні проявляти любов не тільки між православними християнами, але й між іншими людьми, які далекі від істинної віри. Саме любов`ю ми з вами зможемо показати людям Істину, тобто, самого Господа нашого Іісуса Христа.

 Тому, дорогі во Христі, браття і сестри, будемо пам`ятати заповідь Господа возлюбити один одного, бо в християнстві по іншому жити просто неможливо, будемо пам`ятати, що на любові тримається все християнство, що Сам Господь є Любов, і перебуваючи у любові, у Бозі перебуває. Будемо жити цією добродєтєлью і вірити, що Господь в свою чергу по Своєму человєколюбію сподобить нас всіх стати сопричасниками вічних благ, у Царстві Небесному. Амінь.

Шолота Iгор

ДРУГИЕ ПРОПОВЕДИ

Святые отцы о спасении

Когда припадаешь пред Богом в молитве, будь, в помысле твоем, как муравей, как земные гады, как червячок, как лепечущее дитя. Не скажи пред Ним чего-нибудь разумного: младенческим образом мыслей приблизься к Богу.

Преподобный Исаак Сирин