Новости семинарской жизни

30.10.2020. Паломницька поїздка

28.10.2020. Викладач Семінарії прийняв участь у ХІІ Міжнародній науково-практичній конференції

24.10.2020. В семінарії вшанували пам'ять Собору Волинським святим

14.10.2020. Екскурсiя семiнаристiв до iсторичного мiста Кременець

10.10.2020. В Почаївській духовній семінарії відбулась презентація фільму «Де ти, Адаме?»

09.10.2020. День пам'яті святого апостола Іоанна Богослова

04.10.2020. Служіння ректора: неділя 17-а по П'ятидесятниці

01.10.2020. Ректор семінарії освятив нове приміщення для студентів ПДС

27.09.2020. Воздвиження Чесного і Животворного Хреста Господнього

21.09.2020. Ректор семінарії очолив богослужіння на свято Різдва Пресвятої Богородиці

11.09.2020. Mитрополит Сергій очолив Божественну літургію в семінарському храмі на честь препп. Іова та Амфілохія Почаївських

11.09.2020. В семінарії вшанували день пам'яті преп. Іова Почаївського

10.09.2020. В семінарії вшанували день пам'яті преп. Іова Почаївського

08.09.2020. 8 вересня архієпископ Шумський Іов очолив богослужіння в семінарському храмі

01.09.2020. В Почаївській семінарії під головуванням ректора відбулося засідання педради

26.08.2020. В Почаївській семінарії відбулися вступні іспити

15.08.2020. На свято Винесення Чесних Древ Животворящого Хреста Господнього в семінарському храмі звершено Божественну Літургію

30.06.2020. Випускники семінарії отримали дипломи бакалавра

Семинарский храм

30.10.2020 г. | ієродиякон Кирил (Шекмар)
Паломницька поїздка

По благословiнню ректора Почаївської Духовної Семінарії вихованці 4-го курсу ПДС звершили паломницьку поїздку...

 По благословiнню ректора Почаївської Духовної Семінарії архієпископа Шумського Іова з 23-го по 28-те жовтня вихованці 4-го курсу ПДС в супроводі викладача ієродиякона Кирила звершили паломницьку поїздку до Святогірської Лаври, святинь древніх міст Чернігова та Києва.

 З 24 по 25 жовтня вихованці молились за святковим богослужінням в Святогірській Лаврі. Для них була проведена екскурсія по монастирю та після богослужіння відбулась зустріч з намісником Лаври митрополитом Святогірським Арсенієм. Також паломники відвідали скит на честь ікони Божої Матері «Всіх Скорботних Радість» та побували на батьківщині святителя Іоанна Шанхайського та Сан-Франциського.

 26 жовтня відбулась зістріч почаївських студентів з митрополитом Чернігівським та Новгород-Сіверським Амвросієм. Вихованці вклонилися мощам Чернігівських святих Філарета, Феодосія та Лаврентія. Побували в Єлецькому жіночому монастирі та Спасо-Преображенському соборі.

 В період з 27 по 28 жовтня учні 4-го курсу нашої семінарії відвідували святині міста Києва. В першу чергу, як і всі богомольці вони направили свої стопи в Києво-Печерську Лавру, де вклонились нетлінним мощам преподобних і мали змогу зустрітись з намісником Лаври, митрополитом Чорнобильським та Вишгородським Павлом. Також усі мали щасливу можливість побувати в Свято-Троїцькому Іонинському, Звіринецькому, Введенському, Десятинному, Голосіївському і Китаєвському чоловічих монастирях та Флорівській і Покровській жіночих обителях.

 Викладач Почаївської духовної семінарії ієродиякон Кирил прийняв участь у святковому богослужінні з нагоди 30-ї річниці дарування Грамоти Святішого Патріарха Московського і всієї Русі Алексія II про незалежність і самостійність Української Православної Церкви в своєму управлінні. В КДАіС вихованці мали можливість поспілкуватися з єпископом Білогородським Сильвестром, ректором Київських духовних шкіл.

 Паломницька поїздка відбулась з благословіння та підтримки керуючого нашої єпархії — митрополита Тернопільського та Кременецького Сергія і намісника Свято-Успенської Почаївської Лаври митрополита Володимира.

 Відвідування святинь справило на вихованців незабутнє, особливе враження. Студенти отримали не лише естетичне задоволення від споглядання величі та неповторності храмів, а й відчули неабиякий духовний підйом та єднання. Сподіваємось, що отриманий духовний досвід, історична інформація та настановчі слова ієрархів допоможуть вихованцям в подальшому житті бути справжніми християнами і нести світло Істини для своєї майбутньої пастви.

Паломницька поїздка Паломницька поїздка Паломницька поїздка Паломницька поїздка Паломницька поїздка Паломницька поїздка Паломницька поїздка Паломницька поїздка Паломницька поїздка Паломницька поїздка Паломницька поїздка Паломницька поїздка Паломницька поїздка Паломницька поїздка Паломницька поїздка Паломницька поїздка Паломницька поїздка Паломницька поїздка Паломницька поїздка Паломницька поїздка Паломницька поїздка Паломницька поїздка Паломницька поїздка Паломницька поїздка