Новости семинарской жизни

16.04.2017. Пасхальне богослужіння в Почаївській семінарії

15.04.2017. Богослужіння Страсної Суботи в семінарії

14.04.2017. Богослужіння Страсної П'ятниці в семінарії

13.04.2017. Читання 12 Страсних Євангелій

12.04.2017. В середу вечором Страсного тижня викладачі та студенти семінарії взяли участь в таїнстві соборування

12.04.2017. В середу вечором Страсного тижня викладачі та студенти семінарії взяли участь в таїнстві соборування

09.04.2017. Святкова літургія на свято Вхід Господень до Єрусалиму

03.04.2017. В п'яту неділю Великого посту єпископ Серафим очолив богослужіння в семінарському храмі

27.03.2017. В четверту неділю Великого посту в семінарському храмі звершена дияконська хіротонія

25.03.2017. В суботу ректор семінарії єпископ Серафим звершив дияконську хіротонію

19.03.2017. Єпископ Шумський Серафим очолив богослужіння в Хрестопоклонну неділю

12.03.2017. Єпископ Шумський Серафим звершив дияконську хіротонію

06.03.2017. В Почаївській семінарії в день Торжества Православ'я відслужили святкову літургію

18.02.2017. Поминальна субота

16.02.2017. На Стрітення Господнє в семінарії звершили святкову літургію

Семинарский храм

16.04.2017 г.| Гвоздь В.
Пасхальне богослужіння в Почаївській семінарії

Пасха Христова — торжество із торжеств. Про це говорить в своєму слові і св. Епіфаній Кіпрський: «Прахдник Пасхи торжественнее всех праздников: он составляет для всего мира торжество обновления и спасения. Сей-то праздник есть глава и верх всех праздников...»

 Сьогодні 16 квітня 2017 року вся Вселенна торжествує! Сьогодні Воскрес Господь наш Іісус Христос Спаситель світу! В цю торжественну ніч і в Семінарському храмі було звершене торжественне богослужіння яке очолював Преосвященнійший єпископ Серафим ректор семінарії. Співслужили йому викладачі та вихованці духовної школи.

 Перед початком богослужіння вихованці 4-го класу прочитали книгу Діяннь Апостольських.

 Пасха Христова — торжество із торжеств. Про це говорить в своєму слові і св. Епіфаній Кіпрський: «Прахдник Пасхи торжественнее всех праздников: он составляет для всего мира торжество обновления и спасения. Сей-то праздник есть глава и верх всех праздников...».

 Св. Григорій Богослов в своєму 45-му слові на Пасху говорить: «Ныне спасение миру — миру видимому и невидимому. Христос восстал от мертвых, восстаньте с Ним и вы, Христос во славе Своей, восходите и вы. Христос из гроба, освоюождайтесь от уз греха, отверзаются врата ада, истребляется смерть. Она у нас праздников праздник и торжество торжеств, столько превосходит все торжества, даже Христовы и в честь Христа совершаемые, сколько солнце превосходит звезды».

 Слово «Пасха» бере свій початок з Старого Заповіту і означає – «проходити повз» в знак події виходу євреїв з Єгипту і єгипетського рабства. Ангел який поражав єгипетських первенців проходив повз будинки євреїв бо бачив кров Пасхального агнця. В християнській Церкві "Пасха" отримує особливий зміст і означає перехід від смерті до життя, від землі до неба, що виражається і в святкових піснеспівах: "...Пасха, Господня Пасха, от смерти бо к жизни и от земли к небеси Христос Бог нас приведе, победную поющия..."

 ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!!!

Пасхальне богослужіння в Почаївській семінарії Пасхальне богослужіння в Почаївській семінарії Пасхальне богослужіння в Почаївській семінарії Пасхальне богослужіння в Почаївській семінарії Пасхальне богослужіння в Почаївській семінарії Пасхальне богослужіння в Почаївській семінарії Пасхальне богослужіння в Почаївській семінарії Пасхальне богослужіння в Почаївській семінарії Пасхальне богослужіння в Почаївській семінарії Пасхальне богослужіння в Почаївській семінарії Пасхальне богослужіння в Почаївській семінарії Пасхальне богослужіння в Почаївській семінарії Пасхальне богослужіння в Почаївській семінарії Пасхальне богослужіння в Почаївській семінарії Пасхальне богослужіння в Почаївській семінарії Пасхальне богослужіння в Почаївській семінарії Пасхальне богослужіння в Почаївській семінарії Пасхальне богослужіння в Почаївській семінарії Пасхальне богослужіння в Почаївській семінарії Пасхальне богослужіння в Почаївській семінарії Пасхальне богослужіння в Почаївській семінарії Пасхальне богослужіння в Почаївській семінарії Пасхальне богослужіння в Почаївській семінарії Пасхальне богослужіння в Почаївській семінарії Пасхальне богослужіння в Почаївській семінарії Пасхальне богослужіння в Почаївській семінарії Пасхальне богослужіння в Почаївській семінарії Пасхальне богослужіння в Почаївській семінарії Пасхальне богослужіння в Почаївській семінарії Пасхальне богослужіння в Почаївській семінарії Пасхальне богослужіння в Почаївській семінарії Пасхальне богослужіння в Почаївській семінарії Пасхальне богослужіння в Почаївській семінарії Пасхальне богослужіння в Почаївській семінарії Пасхальне богослужіння в Почаївській семінарії Пасхальне богослужіння в Почаївській семінарії Пасхальне богослужіння в Почаївській семінарії Пасхальне богослужіння в Почаївській семінарії Пасхальне богослужіння в Почаївській семінарії Пасхальне богослужіння в Почаївській семінарії